Mobiltelefon til alle ansatte i Viken fylkeskommune - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Mobiltelefon til alle ansatte i Viken fylkeskommune

Alle ansatte i Viken fylkeskommune skal få mobiltelefon og abonnement, eid av arbeidsgiver. Fellesnemnda vedtok saken 29. august, og ga Viken-prosjektet mandat til å utforme den nye telefonordningen.

Klikk for stort bildeFra 1. januar 2020 til 2023 vil alle ansatte i Viken fylkeskommune gradvis få en mobiltelefon eid av arbeidsgiver. Foundry/Pixabay

I dag er det stor variasjon i hvordan mobiltelefoni blant ansatte organiseres i fylkeskommunene, og det er derfor behov for en felles ordning for Viken fylkeskommune.

– Vedtaket er en viktig avklaring. Mobiltelefon vil være et naturlig arbeidsverktøy i Viken fylkeskommune, og det er derfor viktig med en felles telefonordning for alle ansatte, sier Anders Aagaard Sørby, prosjektansvarlig digitalisering.

– Når mobil er eid av arbeidsgiver kan vi standardisere slik at alle ansatte kan ta i bruk de digitale tjenestene som de fremtidige applikasjonene tilbyr. Vi kan sikre installasjon av nødvendige programvare- og sikkerhetsoppdateringer og effektiv brukerstøtte. Dette er en forutsetning for å oppnå gevinster knyttet til effektivisering av arbeidsprosesser, forklarer Sørby.  

Gradvis innføring over 3 år

Ordningen vil bli gradvis innført fra 1. januar 2020, og det vil ta ca. 3 år før alle ansatte har en mobiltelefon eid av arbeidsgiver. Kostnadene vil dermed fordele seg på flere år, samt at det er mulig å unngå at ansatte med relativt nye private telefoner har to ulike mobiltelefoner for henholdsvis arbeid og privat bruk. Kostnadene for en mobiltelefon med abonnement eid av arbeidsgiver, beregnes til om lag 3000 kroner i året per ansatt.

Fellesnemndas vedtak om mobil

«Mobil-/smarttelefon er et standard arbeidsverktøy på lik linje med PC, og alle ansatte i Viken fylkeskommune skal ha en arbeidsgivereid mobil-/smarttelefon og abonnement.»