Operasjon «Viken-PC» er i gang - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Operasjon «Viken-PC» er i gang

Etter en hektisk uke med noen utfordringer underveis har ca 1400 ansatte ved fylkeshus levert inn og fått omgjort sin PC til Viken. Brukerhjelp jobber fortløpende med å fikse tekniske problemer med noen PCer. 

Klikk for stort bildeAnsatte ved fylkeshus har fått gjennomgang i å logge seg på pc og de nye digitale arbeidsverktøy og få tilgang på gamle filer. Marius S. Vannum

Denne uken leverer alle ansatte ved fylkeshus i Akershus-, Buskerud-, og Østfold inn sin PC, for så å få den utlevert med Vikens digitale verktøy installert. Jobben med å få levert inn PCer, få den omprogrammert, samt gi de ansatte undervisning i klasserom på innlogging for nye digitale verktøy, er en stor operasjon i et lite tidsrom. Det meste har gått etter planen, totalt sett går operasjonen bra med ekstra innsats på feilretting. 

PC-stafett

– Hovedbilde er at det har gått bra. For noen ansatte gikk det litt lengre tid med noen uforutsette hendelser, sier Per Magne Aadnøy, enhetsleder tjenesteforvaltning i Viken fylkeskommune. De IT-ansatte jobber nå på spreng for å få alle PCer klare i løpet av uken før jul.

– Alle PCer skal være arbeidsklare, slik at de ansatte skal få jobbet med nye programvarer så raskt som mulig, forteller Aadnøy.

Noen PCer er ikke koblet til tastatur og docking

Etter at ansatte fikk tilbake PC som er omprogrammert til Viken har enkelte fått utfordringer med å koble til mus, tastatur og dockingstasjoner. Ansatte må melde dette til brukerhjelp for å få støtte til å gjøre en ekstra installasjon på sin PC. I mellomtiden kan ansatte bruke pc uten docking.

Lokal IT løper rundt i gangene og fikser fortløpende utfordringen for de som har sagt i fra. Det krever stor innsats å gjøre dette samtidig som IT-ansatte fremdeles er sentrale i operasjonen med å ta få utlevert Viken-PC til stadig flere ansatte. 

Feilmelding ved første gangs oppstart

Noen ansatte har opplevd å få feilmelding etter første oppstart på Viken-PC, slik at de måtte levere inn pc på nytt. Ved andre omprogrammering har PC-er fungert. Dessverre har dette ført til at opplæring i klasserommet ikke har fungert like optimalt som planlagt.

– En ekstra runde med installasjon av PC kan være frustrerende i en hektisk periode, men tilbakemeldingene er dette håndteres profesjonelt og kollegialt. Jeg vil derfor takke for tålmodigheten som ansatte viser i denne situasjonen, det er imponerende å se hvor rolig hele operasjonen foregår, sier Vegar Arndal, HR-direktør i Viken fylkeskommune. 

Klikk for stort bilde Marius S. Vannum

Felles plattform for ansatte i Viken

Nesten alle ansatte har nå ha fått brukernavn og passord for å logge seg på som Viken-ansatt. Filer og dokumenter skal ha blitt lagret i skyen og blir endelig kopiert til Viken fra 23. desember til 1. januar.  Dermed er det klart for at ansatte kan å ta i bruk en felles plattform i Viken fylkeskommune etter nyttår. Lærere får brukernavn i uke 2 neste år. 

Operasjon "Viken-pc" fortsetter etter nyttår. Det blir ny innlevering av pc torsdag 2. januar for ansatte som ikke fikk omprogrammert sin PC før jul. Og innplasserte ansatte fra Statens vegvesen får ny utlevering av PC fredag 3. januar. 

Klikk for stort bilde Marius. S. Vannum Klikk for stort bildeIT-avdelingen jobber intensivt for å få alle PCer klare til at de ansatte skal delta på kurs om de nye arbeidsverktøyene Marius S. Vannum