Viken-PC for ansatte ved fylkeshus - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Viken-PC for ansatte ved fylkeshus

Fra 16. til 20. desember vil alle ansatte tilknyttet fylkeshusene få sin PC klargjort som Viken-PC. For å logge på PC deretter må du bruke din nye Vikenbruker.

Klikk for stort bildeAnsatte leverer inn sin pc en dag i uke 51 og får den tilbake neste dag, samtidig med veiledning til nye digitale løsningen Mathilde Lid/Melkeveien   

I uke 50 vil du motta en SMS med ditt nye Viken-brukernavn. Etterpå følger du veiledning for hvordan du aktiverer brukeren med multi-faktor(2-faktor) pålogging. Dette må gjøres i løpet av uke 50, det vil si innen fredag 13/12-19.

Personlig invitasjon til innlevering og utlevering av PC

Alle ansatte tilknyttet fylkesadministrasjonen må levere inn sin PC for å få denne klargjort som Viken-PC. Du vil i løpet av denne uken få 2 kalenderinvitasjoner.

  1. Innlevering av din PC med lader i sekk/bag/veske/pose.
  2. Utlevering av din PC og opplæring i bruk påfølgende dag.

Dette er en prioritert oppgave i Viken og er viktig for at du som Vikenansatt skal få tilgang til det du trenger for å gjøre jobben din. Det er derfor viktig at du møter opp til avtalt tid.

Dette må du gjøre før innlevering av PC

Klikk for stort bildeDu må rydde/flytte alt innhold som du ønsker å ta vare på fra din PC.

Jobbrelaterte filer (dokumenter, bilder m.m.) du vil ta vare på, som ligger på ditt skrivebord eller andre lokale plasseringer (C:\). Dette må flyttes over til OneDrive.

Private filer (dokumenter, bilder m.m.) du vil ta vare på, må flyttes til f.eks. en privat skytjeneste eller privat minnepenn. Dette må du ta ansvar for selv.

Opplæring og veiledning

Klikk for stort bildeNår du henter PC får du støtte med å logge på PC med tilgang til gamle og nye digitale verktøy. Prosjekt Viken gir også opplæring slik at alle vet hvordan dere kan gjøre ulike oppgaver i overgangen til Viken. 

Digital overgang til Viken

Nettsiden oppdateres fortløpende om endringene som skjer fremover. Dersom du har spørsmål anbefaler vi at du sjekker disse sidene:

Din epost blir kopiert

Epost i outlook blir allerede kopiert over til din Viken-epost, og endelig kopiering skjer etter 23. desember. Du mister altså ingen eposter. Din gamle epost blir heller ikke slettet etter at du har fått Viken-epost, men vi stenger den for bruk 23. desember. Fra dette tidspunktet blir det satt på videresending fra gammel til ny e-postadresse frem til 16. februar. De som har behov for å sende eposter i romjulen må dermed bruke ny Viken-epost. 

Personlige adressebøker og e-postlister må du kopiere selv.

Kalender for Viken

Din kalender blir også kopiert. Men for avtaler du skal gjøre i 2020 bør du vente til du har fått Viken-bruker i uke 51, da kan du booke møterom med ny Viken-bruker.

Din Onedrive blir kopiert

Filene i Onedrive på arbeidsplassen blir kopiert, men delingskoblingene vil i de fleste tilfeller ikke være med.

Dersom du har lagret filer på en privat Onedrive blir det ikke kopiert, en slik lagring fungerer uavhengig av O365 på arbeidsplass. Hvis du er i tvil om hvor du har lagret filer, be noen om å se på det sammen med deg. 

Lesetilgang på felles område

Fillagring på felles migreres ikke automatisk, men ansatte i fylkesadministrasjonen får lesetilgang via Citrix. Dermed kan vi fortsette ryddejobb også etter nyttår, med å kopiere hvilke filer som skal lagres hvor i Viken.