Visma valgt som leverandør av Økonomi/ HRM- system - Viken fylkeskommune

Visma valgt som leverandør av Økonomi/ HRM- system

Prosjekt Viken og Visma er godt i gang med samarbeid om ny løsning, slik at systemet er klart til bruk 1. januar 2020. 

Skjermdump av Visma - Klikk for stort bildeSkjermdump av Visma

Prosjektmedarbeiderne i dagens tre fylkeskommuner har brukt mye tid på å kartlegge behov slik at Visma i slutten av februar kan starte å bygge grunnlaget for det nye økonomisystemet i Viken.

– Det er viktig å være sikker på at overgangen fra dagens økonomi/HRM-systemer veksler godt ved nyttår med det nye Visma-systemet.  Vi skal jobbe for at ingenting glipper når vi går over fra tre systemer til ett nytt system for Viken den 1. januar 2020, sier Grethe Hjelle, prosjektansvarlig økonomi i Viken-prosjektet.

Prosjektet er inndelt i mange faggrupper, som hver arbeider med sin spesifikke del av prosjektet. Styringsgruppen for prosjektet (leveransestyret) består av Vikens påtroppende direktører for økonomi, HR, digitalisering og innkjøp.

Faggrupper i prosjekt med innføring av Visma - Klikk for stort bilde

Plan for opplæring

I dag jobber Viken-prosjektet med å få på plass en plan for opplæring av alle ansatte i Viken som skal bruke økonomi- og HRM-systemet. De fleste ansatte i Viken vil bli berørt av dette, enten fordi man for eksempel godkjenner fakturaer for utbetaling, eller at man har behov for informasjon om egen lønnsutbetaling eller sitt eget ansettelsesforhold.

– Skjermbildene i Visma vil nok være litt forskjellige fra det vi er vant med i dagens systemer, så derfor har vi alle behov for en gjennomgang av hvordan vi skal finne de opplysningene som vi er ute etter. Opplæringen i bruk av Visma vil være tilpasset hva den enkelte skal bruke systemet til, påpeker Hjelle.

I april skal hele systemet være bygget og prosjektgruppen vil starte den første opplæringen i bruk av systemet på forsommeren. Opplæringen av ansatte vil deretter gå utover hele høsten.

 – Vi i prosjektet er veldig klar over at systemet vi jobber med har stor betydning for hverdagen til svært mange av de som jobber i Viken om ett år. Det er imponerende å se hvor alvorlig dette ansvaret tas blant de som jobber med leveransen, fra leverandøren og fra alle tre fylkeskommuner og fagmiljøer, avslutter Hjelle.

Tidsplan for innføring av Visma i Viken - Klikk for stort bildeTidsplan for innføring av Visma i Viken

Fant du det du lette etter?