Nyheter - Viken fylkeskommune

Det har blitt tenkt, tegnet, klippet, støpt, emaljert, pusset og slipt. I dager, uker og måneder. Slik har Vikens fylkesordførerkjede blitt til. 

Fylkesrådsleder Tonje Brenna presenterte 8 fylkesråd og stabsjef i Viken fylkeskommune i forbindelse med det konstituerende fylkestingmøtet i Viken fylkeskommune 17. oktober. 

    

17.oktober ble det skrevet Norgeshistorie. Det første fylkestinget i Viken fylkeskommune er konstituert. Roger Ryberg er Vikens første fylkesordfører.

 

 

Det historiske møtet finner sted i festsalen i Urbygningen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet klokken 12.00. Møtet er åpent og media er velkommen. 

Regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2020 mandag 7. oktober. For landets fylkeskommuner foreslås det ikke store satsinger eller inntektsøkninger for det kommende året, men det legges fram en rekke forslag som har økonomiske konsekvenser for Viken og landets øvrige fylkeskommuner.  

De rødgrønne presenterte sin politiske plattform for Viken på pressekonferanse 1. oktober kl 12.00. 

 

 

 

De nærmeste dagene vil tilfeldig utvalgte personer i nye Viken fylke motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. - Vi håper så mange som mulig velger å svare, det tar bare 5 minutter. Det er vår fremtidige helse det gjelder, og alle bidrag er kjempeviktige, sier professor Inger Torhild Gram ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

 

 

 

- Kvinners rettigheter, helse, likestilling og økonomiske frihet er avgjørende for at vi skal kunne nå FNs bærekraftmål. Derfor er TV-aksjonen viktig. Bli med på årets viktigste søndagstur 20. oktober! oppfordrer fylkesvaraordfører i Akershus Lars Salvesen. 

566 180 stemmer har valgt inn 87 representanter til Viken fylkesting.

Over 565 000 personer deltok i fylkestingsvalget i Viken. Nå skal fylkeskommunen kontrolltelle alle stemmene.

Valgresultatet for Viken er klart. Nå starter kontrolltellingen. 

 

Resultatene viser at Arbeiderpartiet ble største parti med 25,9 prosent av stemmene, mens Høyre ble nest største parti med 13,9 prosent. Miljøpartiet de Grønne fikk 13 prosent.

29. august avsluttet fellesnemnda sitt arbeid i byggingen av Viken fylkeskommune. Etter at valgresultatet er klart senere i høst overtar det nye fylkestinget stafettpinnen.

 

Leder for fellesnemnda for Viken fylkeskommune har innkalt nemndas medlemmer til fastsatt møte. Møtet er åpent og media er velkommen.

Gullsmed Remy Bugge har tegnet vinnerutkastet til fylkesordførerkjedet for Viken fylkeskommune.

 

Trude Bjørlykke Hansen fra Drammen gikk seirende ut av designkonkurransen, der over 500 har deltatt med spennende forslag.

Dette er noe av det viktigste som skjedde i fellesnemnda for Viken fylkeskommunes møte 13. juni.