Nyheter - Viken fylkeskommune
Gullsmed Remy Bugge

Gullsmed Remy Bugge har tegnet vinnerutkastet til fylkesordførerkjedet for Viken fylkeskommune.

 

HISTORISK: Trude Bjørlykke Hansen har tegnet seg inn i historiebøkene

Trude Bjørlykke Hansen fra Drammen gikk seirende ut av designkonkurransen, der over 500 har deltatt med spennende forslag.

MØTE: Fellesnemnda for VIken fylkeskommune hadde møte i Fredrikstad 13

Dette er noe av det viktigste som skjedde i fellesnemnda for Viken fylkeskommunes møte 13. juni.

 

Fellesnemd-stemmer

Leder for fellesnemnda for Viken fylkeskommune har innkalt nemndas medlemmer til fastsatt møte. Møtet er åpent og media er velkommen.

vikenkonferansen2019

For å levere best mulige tjenester til innbyggere og ansatte i Viken skal kommuner og fylkeskommunen samarbeide om digitale løsninger.   

18736469098_7d189c2c77_k

Fylkesvalgstyret godkjente 23. mai 18 valglister til fylkestingsvalget i Viken 2019. 

kommuneprop210519

- Viken har ved flere stortingshøringer krevd at nye oppgaver som overføres fra staten til fylkeskommunene må følges av en reell og dekkende pengesekk. Kommuneproposisjonen innfrir ikke i så måte, og derfor gjentok vi kravet vårt på gårsdagens høring. 

Andreas Lervik fylkesordførerkjede 1

Viken fylkeskommune inviterer gullsmeder til konkurranse for å lage fylkesordførerkjede for den nye fylkeskommunen.

videregående skoler - energiinntekter

Viken-politikerne forutsetter at fylkeskommunenes energi-inntekter i sin helhet overføres til Viken fylkeskommune fra 1. januar 2020.

verdier

Fellesnemnda vedtok med knappest mulig flertall 2. mai en eleveid ordning for digitalt elevutstyr i den videregående opplæringen i Viken fylkeskommune.

påstigning 1530

I en ny felles billettstruktur for kollektivtrafikken i Viken ønsker fellesnemnda blant annet at barnebillett skal gjelde til og med 19 år. Dette er en del av arbeidet med samordning av billettyper som skal gjelde i Viken fylkeskommune fra 2020. 

 

vinterferie rett

Vinterferien og høstferien for skoleåret 2021-2022 er bestemt.

Fellesnemnda 2

Fra 1. januar 2020 overføres kommunene Jevnaker og Lunner fra Oppland fylkeskommune (Innlandet) til Viken fylkeskommune. På den samme datoen overføres Svelvik kommune fra Vestfold fylkeskommune (Vestfold og Telemark) gjennom sammenslåingsprosessen mellom Svelvik og Drammen kommune.

Elever Ski vgs

Videregående skoler, elevorganisasjoner, elevråd og alle andre inviteres til å gi innspill på hvordan Viken fylkeskommunen skal gjennomføre inntak til videregående skoler og formidling til læreplasser. Frist 15. september. 

Fellesnemd-stemmer

Leder for fellesnemnda for Viken fylkeskommune har innkalt nemndas medlemmer til fastsatt møte. Møtet er åpent og media er velkommen.

vinterleir-storefjell2019 1

– Vi gjør vårt ytterste for at alle, uansett forutsetninger, skal få noen dager med spennende vinteropplevelser, sier Stig Kleven i Buskerud fylkeskommune. På årets vinterleir ble deltakere fra hele Viken invitert med.  

elbil-cam_aar_sept2012

688 575 personbiler var registrert i Viken ved utgangen av 2018, det er 15 158 flere biler enn i 2017. Andelen elbiler og hybridbiler har doblet seg de siste to årene. 

Fant du det du lette etter?