Nyheter - Viken fylkeskommune

17. oktober ble det skrevet Norgeshistorie. Det første fylkestinget i Viken fylkeskommune er konstituert. Roger Ryberg er Vikens første fylkesordfører.

  

 

Festsalen, NMBU

Det historiske møtet finner sted i festsalen i Urbygningen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet klokken 12.00. Møtet er åpent og media er velkommen. 

Illustrasjonsfoto statsbudsjettet

Regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2020 mandag 7. oktober. For landets fylkeskommuner foreslås det ikke store satsinger eller inntektsøkninger for det kommende året, men det legges fram en rekke forslag som har økonomiske konsekvenser for Viken og landets øvrige fylkeskommuner.  

Forside, Samarbeidsplattform for Viken 2019-2023 mellom Ap, Sp, MDG og SV

De rødgrønne presenterte sin politiske plattform for Viken på pressekonferanse 1. oktober kl 12.00. 

 

 

 

Lars Salvesen og andre ambassadører for TV-aksjonen 2019

- Kvinners rettigheter, helse, likestilling og økonomiske frihet er avgjørende for at vi skal kunne nå FNs bærekraftmål. Derfor er TV-aksjonen viktig. Bli med på årets viktigste søndagstur 20. oktober! oppfordrer fylkesvaraordfører i Akershus Lars Salvesen. 

566 180 stemmer har valgt inn 87 representanter til Viken fylkesting.

Over 565 000 personer deltok i fylkestingsvalget i Viken. Nå skal fylkeskommunen kontrolltelle alle stemmene.

Valgresultatet for Viken er klart. Nå starter kontrolltellingen. 

 

Resultatene viser at Arbeiderpartiet ble største parti med 25,9 prosent av stemmene, mens Høyre ble nest største parti med 13,9 prosent. Miljøpartiet de Grønne fikk 13 prosent.

29. august avsluttet fellesnemnda sitt arbeid i byggingen av Viken fylkeskommune. Etter at valgresultatet er klart senere i høst overtar det nye fylkestinget stafettpinnen.

 

Leder for fellesnemnda for Viken fylkeskommune har innkalt nemndas medlemmer til fastsatt møte. Møtet er åpent og media er velkommen.

Gullsmed Remy Bugge har tegnet vinnerutkastet til fylkesordførerkjedet for Viken fylkeskommune.

 

Trude Bjørlykke Hansen fra Drammen gikk seirende ut av designkonkurransen, der over 500 har deltatt med spennende forslag.

Dette er noe av det viktigste som skjedde i fellesnemnda for Viken fylkeskommunes møte 13. juni.

 

Leder for fellesnemnda for Viken fylkeskommune har innkalt nemndas medlemmer til fastsatt møte. Møtet er åpent og media er velkommen.

Digitaliseringskonferanse Viken 2019

For å levere best mulige tjenester til innbyggere og ansatte i Viken skal kommuner og fylkeskommunen samarbeide om digitale løsninger.   

Stemmesedler ved valg

Fylkesvalgstyret godkjente 23. mai 18 valglister til fylkestingsvalget i Viken 2019.