Enklere for reisende med felles pris- og billettsystem i Viken

Fellesnemnda vedtok i møte 5. november en harmonisering av priser i kollektivtrafikken i Viken.

Trafikk Viken - Klikk for stort bilde

Politikerne ønsker at det skal bli enklere for reisende, og første skritt på veien er en harmonisering av dagens prisstruktur mellom de tre fylkene.

Betalingen av reisen må være enkel, også på lengre reiser som krysser tidligere fylkesgrenser og som benytter seg av ulike transportformer, herunder tog.

- Det er veldig mange av våre innbyggere som pendler ut av fylket på en daglig basis. Da er det viktig når vi skal harmonisere prisene, og skal gjøre tilbudet sømløst, at vi ser på hva som er bra i hvert enkelt fylke. Slik at vi tar med oss det som er bra inn i Viken, sier Østfold-politikeren Siv Henriette Jacobsen.

- Vi skal ihvertfall ikke gjøre noe til det verre for noen, sier Jacobsen.

Enkelt å reise på tvers av Viken

I Akershus og Buskerud er kollektivtrafikken organisert i selskaper (Ruter As og Brakar As), mens den i Østfold er en integrert del av fylkeskommunen (Østfold Kollektivtrafikk).

Solveig Schytz, leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus, ønsker at alle reisende skal kunne reise på tvers av de gamle fylkesgrensene med èn og samme billett.

- Det er viktig at det er enkelt og billig å reise kollektivt. Hvis stadig flere skal reise kollektivt så må det være attraktivt tilbud. Da må det være rimelig, gå ofte, og det må være enkelt for kunden, avslutter Solveig Schytz.

Fellesnemnda vedtok også å utrede gratis busskort til alle ungdommer i videregående skole i Viken.

Fant du det du lette etter?