Her kontrolltelles over 565 000 stemmesedler - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Her kontrolltelles over 565 000 stemmesedler

Over 565 000 personer deltok i fylkestingsvalget i Viken. Nå skal fylkeskommunen kontrolltelle alle stemmene.

Klikk for stort bildeAnn Anthony, Trude Remme og Mona Bjørsrud får tilbakemelding om scanningen av stemmesedler fra medarbeiderne Margrethe Corneliussen og Kristin Mattes. Carsten Øhrn

Det er fylkeskommunene her i landet som har ansvaret for å kontrolltelle alle stemmene etter høstens fylkestingsvalg.

Tirsdag startet kontrolltellingen av fylkestingsstemmesedlene fra alle kommunene i Viken.

- Over 565 000 personer deltok i valget i Viken, så det er mange stemmesedler som skal kontrolleres, sier Mona Bjørnsrud, Trude Remme og Ann Anthony, valgansvarlige fra fylkeskommunene Buskerud, Akershus og Østfold.

Nær 70 medarbeidere fra de tre fylkeskommunene deltar i arbeidet med å kontrolltelle alle stemmesedlene i fylkestingssalen i Drammen.

- Vi scanner stemmesedlene og sammenligner resultatet med de tallene kommunene har fått i sine tellinger. Hvis den tellingen vi har foretatt ikke stemmer med kommunenes tall, så teller vi på nytt, forklarer de tre.

Klikk for stort bildeKristin Kyhen Ramstad fra Lillestrøm kommune leverte onsdag formiddag 41 esker med over 37 000 stemmesedler til kontrolltellingen i fylkeshuset. Carsten Øhrn - Vi har scannet og telt alle våre fylkestingsstemmer, og er derfor litt spente nå på om kontrolltellingen gir samme resultat, sier Kyhen Ramstad.

Viken fylkeskommune skal fra 2020 bestå av det som i dag er fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt noen omliggende kommuner. Til sammen vil Viken ha 1,2 millioner innbyggere – nær en fjerdedel av Norges befolkning.

Årets valg er det først fylkestingsvalget for Viken. Fylkestinget i Viken skal bestå av 87 representanter.

- Vi sjekker alle stemmesedlene for eventuelle rettinger og endringer som velgerne har foretatt når det gjelder kandidatene, sier Trude Remme.

Åtte prosent av partiets velgerne må ha gjort samme endring for at det skal gi utslag for en kandidat.

- Det er alltid vanskelig å se hvor lang tid kontrollltellingen vil ta, men vi regner med å være ferdige fredag, avslutter de tre valgansvarlige. 

Klikk for stort bilde Valgresultat.no