– Ikke bare en tegning som skal henges på kjøleskapet - Viken fylkeskommune

– Ikke bare en tegning som skal henges på kjøleskapet

Elever ved Valler videregående skole er med i design-konkurransen om å designe Vikens nye fylkesvåpen.

Klikk for stort bildeIngrid Sperstad Schrader ser over skissene sine, som er inspirert av mye gult og blått. Marius Vannum, Akershus fylkeskommune

– Det er mye motivasjon for å lage en god design, når det er en virkelig oppgave. Dette er ikke bare en tegning som skal henges opp på kjøleskapet, forteller Malin Hanssen, som er elev ved Valler videregående skole i Bærum. Sammen med resten av klassen har hun satt seg et mål om å lage et forslag som skal sendes inn til fellesnemda og Viken-politikerne. Det beste innsendte forslaget blant befolkningen til nytt fylkesvåpen vil bli kåret av en jury, og vil kanskje bli Vikens viktigste symbol.

Klassevenninnen Eira Tidemand-Johannessen kan fortelle at oppgaven har blitt tatt godt imot av alle elevene i klassen.

– Det er mange elever som vil bidra, for denne oppgaven er noe man kan dra nytte av, også i fremtiden, sier Eira.

Perfekt timing

Elevene ved kunst og visuelle virkemidler-klassen har i en lengre periode hatt en oppgave om å designe logoer i et prosjekt. Overgangen til å designe en «logo» til Viken fylkeskommune var derfor kort. Den sjansen grep faglærer Anne Catrine Busk.

– Vi har nettopp hatt en kreativ prosess, med hvordan man forenkler tegninger til å bli logoer. Da jeg så et oppslag på skolen om Viken-konkurransen, grep jeg sjansen. Dette passet veldig godt med den oppgaven vi akkurat har hatt, påpeker Busk. Tidspunktet passet perfekt, mener Eira.

– I den forrige oppgaven har vi tatt utgangspunktet fra å tegne et dyr. Deretter forenkler man den tegningen igjen og igjen. Så står man tilslutt med en logo, forklarer Eira.

– Nå kommer ideene til fylkesvåpenet til Viken så raskt. Man kan se nye muligheter, og man kan se nye former som kan kjennetegner de tre fylkene, sier Malin. For det har ikke vært like lett å starte på oppgaven, når man ikke har like god kunnskap om Buskerud og Østfold, som innbygger i Akershus.

– Jeg gjorde mye research om alle tre fylkene på forhånd. Det jeg fant som var felles, var mye historie og næringsliv. Det er jo fort gjort å trekke sammenligning mellom Viken og viking for eksempel, forklarer Malin.

Klikk for stort bildeForan fra venstre: Eira Tidemand-Johannessen, Solveig Torjussen, Akershus-politiker Torunn Skottevik, faglærer Anne Catrine Busk, Vilde Heyerdahl Roland, Ingrid Sperstad Schrader, og Malin Hanssen. Marius Vannum, Akershus fylkeskommune

 

 

Stolt lærer og politiker

Det som ble en impulsiv oppgave for Viken fylkeskommune, viste seg å slå godt an blant elevene. Busk mener elevene har lagt inn mye sjel i oppgaven.

– De har tatt oppgaven raskt, og jobber veldig godt og selvstendig. De har skjønt oppgaven 100 % med både innlevelse og sjel, sier faglærer Busk.

Akershus-politikeren Torunn Skottevik hadde også tatt turen innom Valler videregående skole denne dagen. Hun er medlem i Politisk arbeidsgruppe 1 som er ansvarlig for Viken fylkeskommunes visjon, mål, verdier og symboler. Hun mener Valler-elevene kan gå langt i fylkesvåpen-konkurransen.

 – Det forundrer meg ikke om noen av forslagene til elevene fra Valler videregående skole vil havne blant topp 10-listen, når alle bidragene har blitt evaluert, sier Skottevik.

Fristen for å sende inn forslag er 22. november 2018. Deretter skal forslagene i tur og orden vurderes av administrasjonen i de tre fylkene, arbeidsgruppa P1, fellesnemnda for Viken fylkeskommune og de tre fylkestingene. Endelig valg av fylkesvåpen vil skje i mai 2019.

Klikk for stort bildeMalin Hanssen trivdes godt med Viken-oppgaven. Marius Vannum, Akershus fylkeskommune

Fant du det du lette etter?