Jobber for flere oppgaver og helhetlig behandling

Flere oppgaver, flere virkemidler og en fortsatt helhetlig tilnærming. Det er hva Viken-politikerne forventer å få når utredningene rundt flere nye oppgaver for fylkeskommunene er utført.

SPENT: Roger Ryberg leder arbeidsgruppa som har stortingsmeldingen om nye oppgaver som hovedansvar. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune - Klikk for stort bildeSPENT: Roger Ryberg leder arbeidsgruppa som har stortingsmeldingen om nye oppgaver som hovedansvar. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune

- Vi forventer å få flere oppgaver, og vi forventer en fortsatt helhetlig behandling av oppgavemeldingen i tråd med ekspertutvalgets anbefalinger, sier nestleder Roger Ryberg i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

Han leder også den politiske arbeidsgruppa som har oppfølging av stortingsmeldingen om nye oppgaver for fylkeskommunene som hovedansvar.

6. november sto oppfølging av oppgavemeldingen på fellesnemda for Viken fylkeskommunes agenda.

- Oppgavemeldingen er en start

Som kjent får fylkeskommune en rekke nye oppgaver innen blant annet samferdsel, kompetanse og folkehelse. Samtidig er det flere områder som gjenstår, og hvor det trengs ytterligere utredning før det bestemmes om fylkeskommunene skal få noen av disse oppgavene.

Stortinget skal de kommende månedene behandle oppgavemeldingen. Og i tiden som kommer skal Viken-politikerne jobbe hardt på flere fronter for å få flere oppgaver til den nye fylkeskommunen er på plass. Det var fellesnemndas medlemmer forent i synet på.

- Vi ser på oppgavemeldingen som en start, og at det kommer mer. Vi skal sørge for at vi er «på» i arbeidet framover, sa Venstres Solveig Schytz under fellesnemnas behandling av saken.

Tror kulturmeldingen gir uttelling

Allerede 20. november skal oppgavemeldingen på høring i kommunal- og forvaltningskomiteen, og i løpet av måneden legger kulturminister Trine Skei Grande fram kulturmeldingen som vil gi svar på om fylkeskommunene vil få nye kulturoppgaver.

En av dem som ser fram til dette er fellesnemndas leder Anette Solli fra Høyre, som også er fylkesordfører i Akershus.

- Jeg har tro på en helhetlig behandling av kulturfeltet, og både håper og tror at kulturministeren vil foreslå gode endringer for fylkeskommunens del, sier hun.  

Les også: Viken-ordførere fornøyd med forslag til nye oppgaver

Fant du det du lette etter?