Lover full gass - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Lover full gass

– Jeg vet det er mange som har meninger om Viken og det å løse opp Viken. Jeg vil understreke at fylkesrådet går på jobb uten forbehold. Vi vil trenge alle dere ledere, og at dere vil være en del av løsningen, sa fylkesrådsleder Tonje Brenna i sin åpningstale på Vikens ledersamling.
Klikk for stort bilde      

Salen på Sundvolden hotell i Buskerud var nesten på bristepunktet torsdag 14. november, da 600 ledere i nye Viken fylkeskommune var samlet. Her fikk de fremmøtte god tid til å bli bedre kjent med det nye fylkesrådet, samt en smakebit på hva fylkesrådet har av drømmer for det nye storfylket

Leder av det nye fylkesrådet i Viken fylkeskommune, Tonje Brenna, forsikret alle lederne om at fylkesrådet vil gi full gass for å skape en god fylkeskommune.

Klikk for stort bildeRundt 600 ledere var på plass på Sundvolden hotell Marius Fält-Vannum

 

– En historisk tid

Tonje Brenna innledet konferansedagen med musiker og komiker Jon Niklas Rønning i ren «Skavlan-stil» på scenen. Her snakket Brenna om hvordan hun ser for seg oppstartsfasen av Viken fylkeskommune.

– Dette er en historisk tid. Vi politikere vet veldig godt at det er dere ledere og deres ansatte som gjør jobben i fylkeskommunen. Enten det er lærere, om man jobber med bygg, budsjetter eller samferdsel, så er det dere som løser oppgavene. Så prøver vi politikere på beste måte å velge hva som skal gjøres i fylkeskommunen, fortalte Brenna. Fylkesrådslederen fortalte at det er et stort ansvar for mange ledere.

– For mange er dere Viken fylkeskommune. Dere er det viktige møtet med innbyggerne. Sammen kan vi få til store ting. Det er et stort ansvar som vi bærer sammen. Jeg håper vi kan være rause med hverandre. Vi kommer alle til å gjøre noen feil. Å slå sammen tre store fylker, få på plass en ny styringsmodell, da er det lov å gjøre noen feil, poengterte Brenna.

Jon Niklas Rønning - Klikk for stort bildeMusiker og komiker Jon Niklas Rønning var dagens konferansier. Med sang, komedie, og improvisasjon, ble det god stemning blant deltagerne Marius Fält-Vannum

Møte med fylkesrådene og fylkesdirektører

For mange av lederne som var til stede, blir det en ny politisk toppledelse å forholde seg til i Viken fylkeskommune. Derfor ble alle fylkesrådene presentert på scenen, hvor de kunne fortelle hvordan de ville bruke sin nye rolle til å påvirke Viken i en positiv retning.

Klikk for stort bildeSamtale mellom (f.v.) fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for planlegging og analyse Øyvind Solum, fylkesråd for finans og administrasjon Halvard Ingebrigtsen, fylkesråd for klima og miljø Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, fylkesrådsleder Tonje Brenna, og Jon Niklas Rønning. Marius Fält-Vannum    

Klikk for stort bildeDeltagerne fikk stiftet bedre bekjentskap med (f.v.) fylkesråd for kultur og integrering er Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for distrikt og fylkesveier er Olav Skinnes, fylkesråd for kollektivtrafikk Kristoffer Robin Haug, fylkesråd for utdanning og kompetanse er Siv Henriette Jacobsen, fylkesrådsleder Tonje Brenna, og Jon Niklas Rønning. Marius Fält-Vannum
 

 

De fremmøtte fikk også høre fra prosjektkontorets leder, Harald Horne, som snakket med Ine-Lill Hjelm Gabrielsen. Gabrielsen snakket på vegne av alle i hovedorganisasjonene etter innspill fra de hovedtillitsvalgte i Viken. Duoen fikk frem hvordan de sammen hadde fått til et godt samarbeid, for å ivareta alle de ansatte i denne prosessen.

– Som hovedtillitsvalgt og representant for alle hovedsammenslutningene og vernetjenesten, har jeg fått noen innspill. Tillit er det som trekkes frem som det viktigste i samarbeidet med prosjektledelsen. Dere har mye av ansvaret for at vi har klart å bygge tillit til hverandre i våre ulike roller. Prosjektledelsen viste tidlig at de praktiserte åpenhet og hørte på de tillitsvalgte, sa Gabrielsen.

Prosjektkontorets leder, Harald Horne og hovedtillitsvalg Ine-Lill Hjelm Gabrielsen - Klikk for stort bildeProsjektkontorets leder, Harald Horne, hadde en god dialog med Ine-Lill Hjelm Gabrielsen, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet og UNIO Marius Fält-Vannum   

Deretter var det fylkesdirektørenes tur til kort å presentere oppgavene til de ulike rådsområdene. Tilhørerne fikk også høre og se eksempler på suksesshistorier fra de ulike rådsområdene. Alt fra renholdsteknologi, næringspodcaster, smart salting, e-sport i skolen, datateknologi, vikingskip, OECD-prosjekt og mye mer. Det var tydelig at Viken fylkeskommune har mye viktig å vise og tilby sine innbyggere.

Fornøyde ledere

Skolelederne Jon Arne Kristoffersen og Guri Øiseth hadde tatt turen fra Østfold og Askim videregående skole. De følte Viken-møtet hadde vært veldig nyttig før sammenslåingen som skjer etter nyttår.

– Med dagens møte var det enklere å få oversikt. Nå fikk vi noen flere knagger å henge Viken på, sier Kristoffersen. Kollega Guri nikker enig.

– Det blir spennende med fusjonsprosessen innen kompetanse-området. Vi har ikke fokusert på så mye annet enn det. Derfor håper jeg ikke Viken blir oppløst om to år, påpeker Guri.

Skolelederne Jon Arne Kristoffersen og Guri Øiseth - Klikk for stort bildeSkolelederne Jon Arne Kristoffersen og Guri Øiseth hadde tatt turen fra Østfold og Askim videregående skole. De følte Viken-møtet ga dem mer god informasjon for å se helheten Marius Fält-Vannum   

Avslutningsvis ønsket Viken fylkeskommunes nye fylkesordfører, Roger Ryberg, alle ledere lykke til i det nye storfylket. Til tross for at det kan bli krevende i oppstartsfasen, mener Ryberg også at det kan bli spennende.

– Sammen skal vi vise hvordan vi viser vei, også utenfor Viken- og landets grenser. Jeg håper vi skal være fullt operative rett etter nyttår, avslutter Ryberg.

Viken fylkeskommunes fylkesordfører, Roger Ryberg - Klikk for stort bildeViken fylkeskommunes nye fylkesordfører, Roger Ryberg, ønsket alle ledere lykke til i det nye storfylket. Marius Fält-Vannum