Remy lager Vikens fylkesordførerkjede - Prosjekt Viken fylkeskommune

Ny nettside

Vi har ny nettside:
www.viken.no


Denne siden blir ikke oppdatert.

Remy lager Vikens fylkesordførerkjede

Gullsmed Remy Bugge har tegnet vinnerutkastet til fylkesordførerkjedet for Viken fylkeskommune.

Klikk for stort bildeVINNER: Gullsmed Remy Bugge i lokalene på Gressvik i Fredrikstad. FOTO: Hallvard Mørk Tvete

- Dette var veldig kult. Vi har hatt flere store oppdrag tidligere, men har aldri laget et fylkesordførerkjede før, og jobbet mye helt fram mot fristens utløp. Vi valgte et stramt uttrykk med rene linjer og håpte det skulle falle i god jord, sier gullsmed Remy Bugge som bor på Kråkerøy i Fredrikstad.

Han og kollega Ingvild Authen driver som gullsmeder i både Østfold-byen og Oslo. 

Moderne vri

Og i god jord falt forslaget. 

I begynnelsen av mai inviterte Viken fylkeskommune gullsmeder i Østfold, Akershus og Buskerud til å være med i konkurransen om å tegne fylkesordførerkjede for Viken fylkeskommune. Det har vært et uttalt ønske om at fylkesordførerkjedet skal produseres i Viken.

Blant fire innsendte kandidater ble altså Bugge og kollega Authens forslag valgt som vinner.

VINNERUTKASTET: Slik ser vinnerforslaget ut. - Klikk for stort bildeVINNERUTKASTET: Slik ser vinnerforslaget ut. Illustrasjon: Bugge & Authen

- Det er veldig moro at de går for en moderne vri på ordførerkjedet. Det handler jo litt om at fylkeskommunen også ønsker å gå nye veier, ikke bare i ord, men også i handling, sier Bugge.

Imponerte juryen

Og juryen som har kåret vinneren er imponert over Bugges jobb med det nye kjedet som nå skal bæres av Vikens fylkesordfører.

- Dette kjedet er et nyskapende konsept som tar opp i seg Vikens visjon, mål og samfunnsutviklerrolle. Dette ser man ikke minst i den spennende kombinasjonen av flere symbolelementer rundt hele kjedet, sier juryleder Andreas Lervik.

Juryen har for øvrig bestått av en politisk arbeidsgruppe som utarbeider visjon, mål, verdier og symboler til Viken.

Juryen har også brukt en uhildet fagperson fra et annet fylke som rådgiver for prosessen, og gullsmed Thorvald Marthinsen fra AS Th Marthinsen sølvvarefabrikk ble koblet på fra starten. Den erfarne gullsmeden har sammen med administrasjonen vurdert og kvalitetssikret de innkomne forslagene sett opp mot kriteriene.

- Et fylkesordførerkjede må både ligge pent, være godt å bære og holde over tid. Marthinsen har ikke minst gitt svært relevante og nyttige innspill på forslagenes konstruksjon, vekt og materialvalg. På bakgrunn av dette har vi kunnet stille konkrete og viktige oppklaringsspørsmål til de deltakende gullsmedene underveis i vurderingsfasen, sier Lervik.

Les også: Trude har tegnet Vikens nye fylkesvåpen