Viken har fått inn over 80 forslag til nytt fylkesvåpen - Viken fylkeskommune

Viken har fått inn over 80 forslag til nytt fylkesvåpen

- Jeg er overveldet over responsen og kreativiteten, sier Andreas Lervik, leder for arbeidsgruppa som utarbeider visjon, mål, verdier og symboler til Viken.

Jurymedlem Andreas Lervik sniktitter på forslagene som har kommet inn. - Klikk for stort bildeJurymedlem Andreas Lervik sniktitter på forslagene som har kommet inn. Carsten Øhrn

For en drøy uke siden gikk Viken fylkeskommune ut og ba innbyggerne i de tre fylkene Akershus, Buskerud og Østfold om forslag til hvordan det nye fylkesvåpenet til Viken skal se ut.

- Det er stort engasjement og jeg er overveldet over kreativiteten på forslagene. Vi har fått bidrag fra hele regionen, sier Andreas Lervik, Østfold som så vidt har «sniktittet» litt i bunken.

Så langt i oppstart av uke to, har over 80 forslag kommet inn.

- Ja, det er virkelig morsomt å se at folk er engasjert og ønsker å gi sine innspill til nytt fylkesvåpen for Viken, sier Torunn Skottevik fra Akershus.

Det er til sammen ni politikere som utgjør juryen som til slutt skal velge ut inntil tre forslag som legges fram for fellesnemnda i Viken i mars.

- Ja, det er bare å sende inn forslag, vi velger til slutt ut ti stykker som hver får 2 500 kroner i premie, sier nestleder Lise Lund fra Buskerud som gleder seg til å ta fatt på juryoppgaven i desember.

Fristen for å sende inn forslag er 22. november 2018

Deretter skal forslagene i tur og orden vurderes av administrasjonen i de tre fylkene, arbeidsgruppa P1, fellesnemnda for Viken fylkeskommune og de tre fylkestingene.

Endelig valg av fylkesvåpen vil skje i mai 2019.

Her er juryen med Viken politikere som skal velge ut forslag til nytt fylkesvåpen: Fra v. Nikki Schei (MDG), Lise Lund (H), Britt Gulbrandsen (KrF), Torunn Skottevik (Ap), Andreas Lervik (Ap), Monica Myrvold Berg (Ap), Tone Blixøen (varamedlem H), Morgan Langfeldt (FrP), Håvard Jensen (FrP). - Klikk for stort bildeHer er juryen med Viken politikere som skal velge ut forslag til nytt fylkesvåpen: Fra v. Nikki Schei (MDG), Lise Lund (H), Britt Gulbrandsen (KrF), Torunn Skottevik (Ap), Andreas Lervik (Ap), Monica Myrvold Berg (Ap), Tone Blixøen (varamedlem H), Morgan Langfeldt (FrP), Håvard Jensen (FrP).

Dette er Viken

  • Viken fylkeskommune skal fra 2020 bestå av det som i dag er fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. 
  • Viken vil samlet få et innbyggerantall på 1,2 millioner. Det vil være nesten dobbelt så mange innbyggere som Oslo.
  • I Viken vil det fra 2020 være 49 kommuner. 16 av dem vil ha under 5000 innbyggere.
  • Viken vil ha et areal på 24 017 kvadratkilometer. Dette innebærer at fylket fra 2020 blir det 6. største fylket i landet.
Fant du det du lette etter?