Viken har fått to nye direktører - Viken fylkeskommune

Viken har fått to nye direktører

Hilde Reine er innplassert som ny fylkesdirektør for planlegging, mens Ole Kjendlie blir direktør for fylkesting. 

Ny fylkesdirektør Hilde Reine og ny direktør Ole Kjendlie - Klikk for stort bildeNy fylkesdirektør Hilde Reine og ny direktør Ole Kjendlie Anbjørg Kolaas

Hilde Hermundsgård Reine (49) er bosatt i Drammen og kommer opprinnelig fra Nesbyen i Hallingdal. Hun har jobbet i Buskerud fylkeskommune siden 2010 og kommer fra stillingen som enhetsleder for plan, miljø og folkehelse.

Før Reine kom til Buskerud fylkeskommune har hun erfaring fra privat sektor hvor hun blant annet ledet Skanskas miljøavdeling og hun har jobbet med miljøoppfølging ved utbyggingen av Oslo lufthavn Gardermoen. Reine er utdannet sivilagronom og har etterutdanning i administrasjon og ledelse.

- Det blir spennene å ta fatt på oppgavene som fylkesdirektør for planlegging. Jeg gleder meg til å være med på å bygge en ny organisasjon og bidra til å utvikle vår rolle som samfunnsutvikler, sier Hilde Hermundsgård Reine.

Ole Kjendlie (50) er utdannet kulturbyråkrat med offentlig forvaltning i fagkretsen. Han har være leder for politisk utvalgssekretariat i Akershus fylkeskommune i 17 år. Yrkeskarrieren startet i Ringsaker og Ullensaker kommuner. 

- Det var noen gøyale år hvor jeg blant annet forhandlet med en lokal motorsykkelklubb om å flytte ut av kommunale lokaler i Brumunddal, forteller Kjendlie.

I Ullensaker var han blant annet i prosjektgruppen for kulturhus- og rådhusutvidelse og ansvarlig for landets første digitale kulturminnevernplan. Dette skjedde under de innholdsrike årene rundt hovedflyplassutbyggingen.

Kjendlie har sett fylkesting komme og gå i Akershus og trives godt med arbeidsmiljøet.

- Her har jeg hatt spennende oppgaver og vært omgitt av dyktige, gode kolleger og politikere, sier Kjendlie. 

Nå gleder han seg til å ta fatt på et spennende oppdrag som fylkesdirektør for fylkestingets sekretariat.

-Det blir givende å være med på å bygge noe nytt og få et lag til å fungere i ny organisasjon. Jeg er opptatt av faglig skikkelighet og vil skape et tillitsbasert miljø. Jeg tror ansatte produserer best i et slikt miljø, og det kommer selvfølgelig innbyggere, kommuner og samarbeidspartnere i Viken til gode, avslutter Kjendlie. 

Les også saken Her er de nye fylkesdirektørene for Viken 04.09.18

Fant du det du lette etter?