Viken-politikere besøker det nye fylket

Torsdag 15. og fredag 16. november skal sentrale politikere reise via Bærum til Geilo, og videre til Gol, Hadeland, Gardermoen, Indre Østfold og Sarpsborg. Hensikten er å innhente innspill til Viken fylkeskommune.

Fylkesordførerne Roger Ryberg, Ole Haabeth og Anette Solli. - Klikk for stort bildeFylkesordførerne Roger Ryberg, Ole Haabeth og Anette Solli.

Hensikten med turen er å få tidlig signaler og innspill på hva slags rolle Viken fylkeskommunes rolle skal ha, hva er de sentrale utfordringene og mulighetene, og hvordan Viken kan bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling. Representanter fra næringsliv, politikk, skole, ungdom og frivillighet er invitert.

Dialogmøte i Bærum rådhus

Programmet startet med heldags dialogmøte i Bærum rådhus torsdag 15. november. Forventninger til Viken og hvordan få til samhandling er noen av temaene. Regionale ledere fra NHO og LO, representanter fra ungdommens fylkesråd og fra frivilligheten i hvert "Viken-fylke" er blant de inviterte deltakerne. Ordførerne i Asker og Bærum og fylkesordførerne i Akershus, Buskerud og Østfold deltar, sammen med andre politikere.

Fjellregionen og nye Viken-kommuner

Torsdag ettermiddag går turen videre til Geilo, der det blir møte med Fjellnettverket og orientering av reiselivsnæringen på morgenen fredag 16. november. Videre fra Geilo blir det stopp på Gol videregående skole.

Deretter blir det lunsj på Hadeland glassverk, og et første møte med en av den nye Viken-kommunene, med varaordfører i Jevnaker Trine Lise Olimb, som sammen med Lunner kommune blir en del av Viken fylke fra 2020.

Hovedflyplassen som vekstmotor

På Oslo Lufthavn Gardermoen skal de skal møte ordfører i Ullensaker Tom Staahle og flyplassledelsen. Temaet er næringsvekst, infrastruktur, Gardermoens rolle i utviklingen av regionen og behovet for dialog og forventninger til Viken fylkeskommune. Ved avreise fra Gardermoen kommer ordfører i Skedsmo kommune, Ole Jacob Flæten, på bussen. Han vil forteller om utviklingen på Nedre Romerike, nye Lillestrøm kommune, og sine forventninger til Viken

Ny stor-kommune i Østfold

I Trøgstad vil Askim-ordfører Thor Hals orientere om det som fra 2020 blir Indre Østfold kommune. Den vil bestå av de fem kommunene Askim, Hobøl, Spydeberg, Eidsberg og Trøgstad. Kommunen vil få 45.000 innbyggere.

Borregaard – leder an i grønn omstilling

Viken-turen avsluttes på Borregaard fredag kl. 18.00, der ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje ønsker velkommen, og med administrerende direktør i Borregaard Per A. Sørlie i spissen blir det omvisning på fabrikkområdet. Borregaard er en høykompetansebedrift som leder an i grønn omstilling og internasjonale forskningsprosjekter.

Program og reiserute

Kontaktperson for presse

Praktisk informasjon og påmelding:
Espen Nedland Hansen, Prosjekt Viken 2020 Tlf: 930 54 428

Kart som viser reiseruten

 

Fant du det du lette etter?