Viken-politikere på Halden-besøk - ordføreren tror byen blir viktig i Viken

Viken-politikere fortsetter å besøke steder i det nye fylket. I sørøst finner vi grensebyen Halden. Byen har utviklingsmuligheter Viken kan nyte godt av, tror ordfører Thor Edquist. 

Ordfører i Halden, Thor Edquist (til høyre), tok imot politikerne fra Viken på Fredriksten festning.  FOTO: Espen Nedland Hansen - Klikk for stort bildeOrdfører i Halden, Thor Edquist (til høyre), tok imot politikerne fra Viken på Fredriksten festning. FOTO: Espen Nedland Hansen

– Det er viktig at dere får en forståelse for hvilke store utviklingsmuligheter vi har i Halden.

Det var budskapet fra Edquist som nylig tok i mot den politiske arbeidsgruppen som jobber med Vikens rolle som samfunnsutvikler.

7. desember hadde arbeidsgruppen lagt sitt arbeidsmøte til Fredriksten festning og Halden.

Store forhåpninger i Viken

Ordfører Edquist trakk blant annet fram byens kunnskapsmiljø og kulturarenaer som viktige fortrinn å ta med inn i Viken. 

- Vi har spennende kompetansebedrifter og sterke internasjonale forskningsmiljøer, for eksempel Institutt for energiteknikk, og Fredriksten festning er blitt en kulturarena av nasjonal betydning. Dette er noe av det vi har store forhåpninger om å utvikle videre i Viken.

VAKKERT SKUE: Vakre Fredriksten festning i Halden er fra 1661, og er oppkalt etter den danske-norske kongen Frederik III. Foto: Østfold fylkeskommune - Klikk for stort bildeVAKKERT SKUE: Vakre Fredriksten festning i Halden er fra 1661, og er oppkalt etter den danske-norske kongen Frederik III. Foto: Østfold fylkeskommune

 

Og Viken-delegasjonen var godt fornøyd med besøket til byen like ved svenskegrensa. 

– Dette var et godt møte. Vi skal fortsette med å møte folk der ute, og vi må alle gjøre oss kjent med det nye fylket. Det er veldig viktig, sier leder for arbeidsgruppen Anne Sandum. Hun er fylkespolitiker i Buskerud. 

Politikerne i arbeidsgruppen har vært opptatt av å komme i tidlig dialog med Viken-samfunnet. De har allerede stått bak et dialogmøte med kommuner, NHO/LO, frivilligheten og ungdommen i Viken. De har dratt ut på veien og møtt virksomheter på tvers i det nye fylket.

Viktig møteagenda

Samfunnsdialog stod også på agendaen i møtet på Fredriksten i Halden. Andre temaer på møtet var videre oppfølging av FNs bærekraftsmål, og en stor del av møtet ble benyttet til å drøfte hvordan samferdselspolitikk skal brukes som virkemiddel for samfunnsutvikling i Viken. Fylkesdirektør for infrastruktur i Viken, Knut Sletta, var en av innlederne.

Les også: FNs bærekraftmål blir viktig grunnlag for Viken

Fant du det du lette etter?