Vinterleir på Storefjell - Viken fylkeskommune

Vinterleir på Storefjell

Vinterleiren er fem dager fylt med tilrettelagte aktiviteter både ute og inne for utviklingshemmede

Vi gjør vårt ytterste for at alle, uansett forutsetninger, skal få noen fine dager med spennende vinteropplevelser. Vi kan love noen aktive dager ute i vinterfjellet. Noen av aktivitetene vi tilbyr er hundekjøring, aking, klatring, langrenn, alpint, aktivitetsløype, lysvandringi vintermørket, fjellturer, luftgeværskyting, hugge ved, snøscooter, leiker og konkurranser m.m. Inne har vi afterski, bilde/filmfremvisning fra dagens aktiviteter, dans og mye mer.

I tillegg til at deltakerne har med egne ledsagere, stiller vi med dyktige ledere og instruktører som har vært med på vinterleieren i mange år. Elever fra Ringerike Folkehøgskole hjelper til for at alle skal få noen fine dager til fjells. På Storefjell er det både basseng, boblebad og vannsklie. Vil dere vite mer om hotellet så gå inn på www.storefjell.no.

Totalt har nesten 5000 deltakere og ledsagere vært med på leiren siden oppstarten i 1987. De første årene var leiren på Hallingskarvet, men i 2003 ble den flyttet til Storefjell på Golsfjellet. Leiren er et samarbeid mellom Ringerike folkehøgskole, Røde Kors Hjelpekorps og Buskerud fylkeskommune. Fra 2019 tilbys også noen plasser til deltakere fra Akershus og Østfold som en tilnærming til at vi blir nye Viken fylkeskommune i 2020.